måndag 6 oktober 2008

Scen 36, Förföljda!

Det är skymning. Solen sjunker ner bakom de taggiga bergen, och svagt hotfullt träder skräckens måne fram i skyn. Rubiccia säger att ni nu är på väg in i Urga-land, och att ni kanske redan nästa dag ska stå inför prins Porfirio.

Det är i denna stund som ni upptäcker att ni är förföljda.

En grupp män springande till fots och en häst som bär två män. De sporrar riddjuret och spränger upp vid Victors och Rubiccias sida. Barnet har börjat gråta.

"Det är dem! Förrädaren och främlingen!" skriker mannen som sitter bak. Victor kan se att det är en av männen från två kvällar innan, en av dem som sänkte svärden.

Mannen vid tömmarna känner Victor igen men minns inte namnet på. Det är en officer från Maldor som reser med handelskaravanen som vakt.

Han ser ut att känna igen Victor också.

"Kapten, ta barnet och ta ett kliv bort från besvärjaren!" Det är inte så mycket en order som en uppmaning, jämlikar emellan.

Rubiccia räcker över barnet innan mannen talat klart. Ger det till Victor och säger "Spring, spring för ditt och barnets liv, fly inte, spring med mod till Porfirio och gör det som måste göras."

Så tar han ett kliv mot hästen.

"Jag kan inte dö."

7 kommentarer:

  1. Ursäkta att jag varit så seg! Har haft väldigt mycket att tänka på den senaste tiden och råkat glömma bort att den här scenen fanns.

    Victor tvekar ett tag, med barnet i famnen. Han tar något trevande steg bakåt.

    "Vad är det frågan om?"

    Känns som att den frågan är det enda som kommer ur min mun nuförtiden...

    SvaraRadera
  2. "Spring, din dåre!" skriker Rubiccia.

    SvaraRadera
  3. Jag är på jobbet.

    Jag har tråkigt.

    SvaraRadera
  4. Alvens ord har ett märkligt inflytande över Victor, som plötsligt finner sig själv staplandes bort från situationen. Plötsligt har han ryggen mot alltihop, rusandes med andan i halsen. Allt som finns i hans tankar är barnet i hans famn. När han har lagt ett stort antal meter mellan sig och männen vänder han huvudet en sista gång för att se vad som händer.

    SvaraRadera
  5. Coolt!

    När han ser sig om ser han officeren på hästen ränna ett svärd genom Rubiccias bröst.

    SvaraRadera
  6. Jag tog inte det här längre (dvs beskrev hur Victor kom längre bort eller mer saker hände med Rubiccia) för att inte stänga av möjligheten för dig att göra något, vill jag säga om du tycker det är vagt eller oklart.

    Fortsätter Victor springa kan vi sluta scenen här.

    SvaraRadera
  7. Han stannar till någon sekund, men fortsätter sedan springa.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.